Toen wij 3 jaar geleden startten waren er nog niet zoveel prijsvechters in onthaarland.  Tegenwoordig zie je salons die nog goedkoper zijn, terwijl onze prijzen nog steeds hetzelfde zijn als toen wij begonnen. Vaak zitten deze salons ook nog in een winkelpand/ bedrijfspand met personeel.  Ik hoef je niet uit te leggen dat dat aardig wat kosten zijn per maand.

Wat zijn dit voor salons?

  • Definitief ontharen is geen core business. M.a.w. het wordt er gewoon “bij” gedaan. De omzet komt van andere activiteiten.
  • Salon aan huis. (Niks mis mee). Manlief heeft een goede baan en vrouwlief zorgt voor de kinderen en klust een beetje bij.

Dit kan (hoeft niet) gevolgen voor de kwaliteit van de behandeling hebben. Je koopt n.l. geen nieuwe machine, wat een aardige investering is, voor iets wat je erbij doet. De kans bestaat dat het een oude/ tweede hands  machine is en/of de persoon die de behandeling doet niet ervaren genoeg is. Wordt de machine wel goed onderhouden? Kom ik weer op het lampverhaal. Hieronder een voorbeeld van een lamp die ik net vervangen heb. Kalkaanslag en geoxideerde connectoren zorgen ervoor dat de lamp niet meer voldoende vermogen levert. Zo’n lamp kost tussen de 300 en 1200 Euro, naar gelang het model,  en als je het niet zelf doet zoals ik, komen er nog inbouwkosten bij.

byebyehair-ipl-gebruikt

Afbetalen of leasen van een machine is ook een optie, maar dan wordt het moeilijk lage prijzen te hanteren. Toen wij startten hebben we uiteraard alle mogelijkheden bekeken.

Dan is er nog een andere trucje om de kosten te drukken.

Normaal gesproken is het de bedoeling met het handstuk de te flitsen plekken te laten overlappen. In dit geval houdt men gewoon wat ruimte ertussen.

  • Scheelt flitsen, dus je lamp gaat langer mee.
  • Scheelt tijd.Leuke bijkomstigheid  is dat het aantal behandelingen onnodig omhoog gaat. Wat mij brengt bij het volgende…

Het fenomeen “Onbeperkt Ontharen”.

In de kleine lettertjes staat dat er minimaal 6 weken tussen de behandelingen moet zitten. Ook komt het voor dat je alleen op bepaalde dagen terecht kunt. Wat is het nut van “onbeperkt” als er minimaal 6 weken tussen elke behandeling moet zitten. Simpele rekensom leert dat je dus maximaal een behandeling of 7 tot 8  per jaar kunt doen. Dus wat nou onbeperkt! Hier doen wij niet aan mee.

Ik wil nog even benadrukken dat niet elke goedkope collega slecht is. 

Ga op je gevoel af bij de keuze van een salon. Maak een afspraak voor een intake, of als die mogelijkheid er niet is, begin met een kleine behandeling. Is het netjes en schoon? Kijk wat voor machine er staat. Hebben ze kennis van zaken? Een fancy winkel/ bedrijfspand met personeel is geen garantie voor professionaliteit. Dat men bij deze toko’s als een nummer behandeld wordt is bij ons een vaak gehoorde klacht.

Komende periode gaan we behandel pakketten samenstellen. We hebben al wat ideeën, maar het zal nog een paar weekjes duren voordat ze op de site staan. Eigenlijk gebeurt het soms al, want onderhandelen is ook in Nederland zo langzamerhand gewoon geworden.  Mocht je iets in gedachte hebben, bijvoorbeeld een pakket, of heb je een bepaalde behandeling elders goedkoper gezien, neem dan even contact op. Krijg je het antwoord apparaat, spreek dan gewoon in! Je wordt echt snel teruggebeld.

Hoop dat het snel lente wordt…

X

Dick.