De feestdagen staan weer voor de deur en ik denk dat veel mensen erover denken om zo’n machientje zichzelf of iemand anders cadeau te doen…

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een IPL machine die wij voor onze behandelingen gebruiken en de portable machientjes die, nu de feestdagen eraan komen, regelmatig op TV verschijnen.

Onze machines zijn veel groter en wegen tussen de 25 en 55 kilogram. Een portable IPL apparaat, afhankelijk of hij draadloos is of niet, misschien nog niet eens een halve kilo.

AFT 900 Thumbjpg

Het gewichtsverschil en formaat zit vooral in de zware voeding van de professionele machines. Het opgenomen vermogen van een portable is ong. 15W terwijl die van een professionele machine 2500W is. De reden hiervan is dat onze machines minimaal 8 uur achter elkaar moeten kunnen draaien, een zwaardere lamp hebben, en in tegenstelling tot home IPL machientjes, tevens de mogelijkheid hebben meerdere flitsen per seconde te kunnen produceren.

IPL lampen van professionele machines hebben veel meer vermogen en trekken dus meer stroom. Hierdoor heeft de lamp weer een extra koelsysteem nodig die veel lijkt op die van een auto. Water wordt gekoeld door een soort radiator en rondgepompt. Bij een lamp op een portable IPL is luchtkoeling voldoende.

De behandelkop is voorzien van een actieve koeling (-4 max) om de IPL behandeling voor de patient comfortabeler te maken. Deze is niet aanwezig op een portable IPL.

Tenslotte zijn er de instellingen. Op een portable IPL heb je alleen de mogelijkheid de sterkte in te stellen. De professionele IPL machines zijn voorzien van een touchscreen waar allerlei instellingen zoals pulsbreedte en pulsdiepte in te stellen zijn. Ook het filter op de behandelkop kan verwisseld worden. Dit alles om de werking op de verschillende huidtypes te optimaliseren.

Blijft natuurlijk de hamvraag over…werken die portable machientjes?IPL 3

Helaas heb ik een half antwoord. Ik heb er maar 1 getest. Het is het model die we al een keer weggegeven hebben en wederom te winnen is als je meedoet onze Sinterkerst Kwizzz!

Op korte termijn werkt het zeker. Heb zelf een aantal keer een plek op m’n hand behandeld en tussen de behandelingen door bleef het haar weg. We zijn nu een jaartje verder en alle haartjes zijn weer terug. Ik weet dus zeker dat het de groei in ieder geval afremt. Ik weet (nog) niet wat het doet op de langere termijn. Ik zeg bewust “nog”, omdat op dit moment een aantal kennissen een behandeling doen met onze draadloze portable IPL.

Moeten wij als bedrijf bang zijn voor zulke machientjes?

Niet echt hoor! Ze zijn al een aantal jaar op de markt en we bestaan nog steeds! Jezelf behandelen is op veel plekken niet handig, zo niet onmogelijk en volgens velen lang niet zo gezellig!

Interesse in een draadloze portable IPL machine? Doe mee met onze Sinterkerst Kwizzz! We geven er op Kerstavond weer 1 weg! Als je ons dan ook nog even liked, stellen we dat natuurlijk zeer op prijs, want volgens de nieuwe regels van Facebook mag je dat niet meer verplicht stellen zoals in het verleden vaak gebeurde.

Succes!

Dick.