Duurzaam Ontharen

IPL – SHR

Super Hair Removal

Super Hair Removal. Het combineert  laser technologie met pulserend licht. Het resultaat is een praktisch pijnloze behandeling. Zelfs haartjes die met de traditionele IPL machines moeilijk te verwijderen waren zijn nu beter te behandelen.“In Motion” is een doorbraak in permanent ontharen. De behandeling is prettiger dan met conventionele systemen en de huid beter beschermt.

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig?

Niet alle haren zitten met hun wortel goed vast in de haarfollikel. Dit komt omdat een haar zich in verschillende groeifasen kan bevinden. Alleen de haren in de actieve groeifase (anagene fase) zitten met hun wortel goed vast in de voedingsbodem van de haarfollikel en worden tijdens de behandeling in één keer vernietigd.

Over het algemeen bevindt ongeveer 30% van het totaal van de haren in deze actieve groeifase, maar dit verschilt per persoon. De haren die al in de overgangsfase zijn of rustfase (katagene en telogene fase) zitten, zijn met de wortel al los van de voedingsbodem. Deze haren nemen wel de energie van de laser op, maar de follikel of haarzakje kan niet worden vernietigd. Uit deze follikel groeit dus weer een nieuwe haar en pas als deze haar weer in de actieve groeifase is gekomen, kan de follikel effectief worden vernietigd.

Dit is de reden waarom men meerdere behandelingen nodig heeft om alle haren in de actieve groeifase te kunnen raken.

Prijzen

Vrouwen

Wangen €25,-
Hals €25,-
Nek €25,-
Bovenrug €75,-
Onderrug €50,-
Schouders €50,-
Buik €50,-
Borst €50,-
Handen €25,-
Voeten €25,-
Bovenarmen €45,-
Onderarmen €40,-

(prijzen zijn per behandeling / keer)

Mannen

Wangen €25,-
Hals €25,-
Nek €25,-
Bovenrug €75,-
Onderrug €50,-
Schouders €50,-
Buik €50,-
Borst €50,-
Handen €25,-
Voeten €25,-
Bovenarmen €45,-
Onderarmen €40,-

FAQ

Wat is het verschil tussen de nieuwe IPL/LASER en andere/oudere IPL/FPL/CPL/UPL/VPL systemen?
SHR (super hair removal), IPL (intense pulsed light), VPL (variable pulsed light), FPL (fluorescent pulsed light), CPL (controlled pulsed light), UPL (ultra pulsed light) werken volgens hetzelfde principe, al deze systemen werken op basis van energetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Het verschil is de energiewaarde per cm² om de meeste resultaten te kunnen bieden.Met energie per cm² wordt de daadwerkelijke energiewaarde bedoeld die op de huid wordt afgegeven. Hoe hoger de energiewaarde per cm², hoe beter resultaat u hebt en hoe minder behandeling u gaat nodig hebben. Hoe lager de energiewaarde per cm², hoe minder effectief het apparaat werkt, en gaat u meer behandelingen nodig hebben om toch de gewenste hoeveelheid haren te kunnen verwijderen.
Doet het Pijn?

Echt pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Door de effectieve koeling op het handstuk en het gebruik van coolgel die wij in tegenstelling tot veel andere nog wel gebruiken, zijn behandelingen nog beter te verdragen.

Is de behandeling echt veilig, beschadigt de huid niet?
Bij de ontwikkeling van onze machine is veel aandacht besteed aan veiligheid en effectiviteit. Door de unieke koelsysteem wordt de opperhuid nog beter beschermd. Hierdoor is de kans op beschadigingen minimaal. U vrijwel direct na de behandeling uw normale bezigheden hervatten.
Hoe weet ik of ik met een goede en veilige IPL wordt behandeld?
Indien U zeker wilt zijn over de kwaliteit en veiligheid van de behandeling, is het raadzaam dat U zowel bij ons en bij andere instituten een testbehandeling laat uitvoeren. Zo kan U het beste vergelijken welk apparaat het meeste resultaat bied, zonder uw huid te beschadigen.
Welke haarkleur en huidskleur kunnen behandeld worden?
Onze IPL machine geeft het beste resultaten bij donker haar en lichte huidstype, het is tevens zeer geschikt voor lichte blonde haren en voor zeer donkere huidskleur. Je hebt wel meerdere behandelingen nodig.
Zijn er neveneffecten?
Na afloop van de behandeling kan enige roodheid ontstaan door het koude koelplaatje, dit trekt gemiddeld binnen 15 minuten weg. Soms ontstaat een lichtrode uitslag, wat te vergelijken is met een lichte zonverbranding, wat na ongeveer 12 tot 24 uur verdwijnt. In het algemeen kan men direct na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.
Hoe kom ik naar een behandeling?
e stellen het op prijs dat u frisgewassen naar de behandeling komt en u de te behandelen zone 1 à 2 dagen vooraf heeft geschoren. De beste resultaten worden behaald wanneer de haartjes ongeveer één mm lang zijn.
Wat voelt men van de behandeling?
Voor de meeste mensen betekent de behandeling slechts een licht tintelend gevoel. Dankzij een uniek gepatenteerd behandelkop met geïntegreerd semiconductor koelsysteem dat vóór, tijdens en na de behandeling de huid koelt.
Welke lichaamsdelen kunnen behandeld worden?
bilnaad – armen – baard – benen – bikinilijn – billen – bovenarmen – borst – bovenlip – buik – jukbeen – kaakrand – liesstreek – oksels – onderarmen – onderbenen – onderbuik – onderrug – rug – tenen – tepel – schouders – schouderblad – snor – string lijn – venusheuvel – wangen – tepels – vingers , etc… kunnen behandeld worden.
Wat zie je na een (proef)behandeling?
De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Na 2 weken beginnen de haartjes uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haartjes verdwenen op het behandelde gebied. De haren welke zich in de groeifase bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.
Wat gebeurt er als ik veel moedervlekken op m'n huid heb?
Er wordt altijd rond moedervlekken heen gewerkt. De kleinere moedervlekken maken we van te voren met een wit oogpotlood lichter zodat het licht zoveel mogelijk wordt weggekaatst als we er toch overheen moeten werken.
Kan over ingegroeide haren heen behandeld worden?
Ja zeker! Ingegroeide haren en folliculitis (infectie van de haarzakjes) kunnen verdwijnen door behandeling met SHR.
Wanneer kan ik weer in de zon komen ?
IPL: Het is raadzaam te wachten tot de opperhuid volledig genezen is voordat u zich aan de zon blootstelt, tot ongeveer drie weken na de behandeling voor definitieve ontharing SHR: U kunt direct weer de zon in. Uit voorzorg raden wij ook aan een zonnecrème te gebruiken als bescherming tegen de zonnestraling.
Mag je behandeld worden als je zwanger bent?
Als u zwanger bent of wilt worden, raden wij u af om te starten met de behandeling.
Wat zijn de contra-indicaties voor een IPL behandeling?
*Diabetes *Epilepsie *Trombose *Eczeem *Psoriasis *Vitiligo *Infecties van de huid *Een kuur van antibiotica of penicilline *Gebruik St.-Janskruid (tot drie maanden voor de behandeling) *Zwangerschap *Pacemaker *Gebruik medicijnen als ontstollingsmiddelen, vitamine A zuur afgeleiden (zoals Roaccutane), lithium, steroïden *Onder de 18 jaar worden in principe niet behandeld, zonder toestemming van de ouders. *Men mag niet behandeld worden wanneer medicatie geslikt wordt die lichtovergevoeligheid kan veroorzaken. Bij twijfel adviseren wij eerst uw huisarts te raadplegen.
Kan er over een tatoeage heen behandeld worden?
We ontharen niet over de tatoeage heen, want deze verdwijnt hierdoor. Wij werken rond de tatoeage heen.
Zijn er bepaalde voorwaarden voor mannen?
We behandelen de schaamstreek NIET indien u plan bent een kind te verwekken. Het basisprincipe van IPL haarverwijdering veroorzaakt een warmteontwikkeling in het haarzakje. Het is noodzakelijk voor de kwaliteit van het zaad dat de temperatuur in de testikels enkele graden minder is dan de lichaamstemperatuur. Daarom hangen ze ook buiten het lichaam. Theoretisch kan het geen kwaad omdat de warmte niet verder dan de diepte van het haarzakje gaat.
Mag ik de haartjes bleken tussen de behandelingen?
Tot 2 weken voor de behandeling wel. Op het moment van de behandeling zal een haar dan alweer voldoende gegroeid zijn zodat het stukje haar dat in de huid zit weer genoeg kleur heeft om de warmte naar binnen te leiden.

Duurzaam Ontharen

Kies voor Kwaliteit en Resultaat